Tiny House op de Veluwe

Het SmaakPark in Ede is een bruisende ontmoetingsplaats waar food, natuur en duurzaamheid samenkomen, met unieke evenementen en activiteiten voor jong en oud en 2 sfeervolle tiny houses om te overnachten.

Het SmaakPark in Ede is een unieke locatie waar verschillende elementen samenkomen. Het park biedt niet alleen prachtige natuur en rustgevende omgeving, maar ook diverse faciliteiten zoals een foodlab en kookstudio voor culinaire workshops en proeverijen. Daarnaast is er ook een restaurant waar je kunt genieten van duurzame en lokale gerechten, en staan er twee tiny houses in de tuin waar je kunt overnachten.

EEN LOCATIE OM VAN TE SMULLEN

Welkom op het SmaakPark

De locatie zelf is gebouwd in en om een oude sporthal van defensie op de Mauritskazerne in Ede, wat het geheel een unieke sfeer geeft. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen, een creatieve ruimte om te koken en te experimenteren met eten, of een duurzame locatie om een evenement te organiseren, het SmaakPark biedt het allemaal. Voor gasten die van verder weg komen of gewoon wat rust zoeken, hebben we 2 mooie time houses gebouwd.

Ons duurzaamheidsbeleid

Het SmaakPark in Ede is een bijzonder initiatief waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. De focus ligt o.a. op het gebruik van seizoensgebonden groenten en lokaal geproduceerde – vaak biologische – producten. Maar het SmaakPark gaat nog een stap verder in duurzaamheid. Reststromen worden namelijk verwerkt tot nieuwe producten, zoals azijn van bier en miso van oud brood, of worden aan de varkens gegeven die op het terrein rondscharrelen en uiteindelijk ook weer op de kaart staan. En de laatste restjes gaan op de composthoop. Zo wordt er weinig verspild en wordt alles optimaal benut.

Het SmaakPark beschikt over een eigen waterzuivering waardoor het afvalwater wordt gezuiverd en hergebruikt kan worden. Het restaurant gebruikt alleen energie uit wind en er wordt geen gas gebruikt. Een lucht-luchtwarmtepomp zorgt voor de verwarming van het restaurant en het water. Meer dan de helft van de gerechten op de menukaart zijn vegetarisch of veganistisch en er wordt geëxperimenteerd met alternatieve eiwitten, zoals zeewier, lupine, vlees van plaagdieren – bijvoorbeeld gans – en insecten.

In het fermentatielab wordt onderzoek gedaan naar het inzetten van fermentatie voor een duurzamere wereld en worden nieuwe producten ontwikkeld die op termijn op de menukaart kunnen komen of met partners op de markt worden gebracht. Het lab is een broedplaats voor duurzame ideeën en technieken.

Het doel van het SmaakPark is inspireren. Door alles wat we doen hopen we omze bezoekers aan te steken over hun eigen voedselgebruik na te denken.